Viimati Ostetud

Allahinnatud!

Barbecue-ahi Stoveman - BBQ

Tarneaeg: 2 - 5 tööpäeva

*BBQ-ahi on kahe korstnaga.
*Küpsetuskambri pikkus L = 720mm
*Kolde pikkus L = 450 mm
*Komplektis ka mehhaaniline termomeeter
*Roostevaba restiga
Ahi on mõeldud kala-, looma- ja linnuliha grillimiseks BBQ meetodil (aeglane küpsetamine mitte kõrgemal kuumusel, kui kuni 120°C ja kuumsuitsutamiseks.
Ahi sobib kasutamiseks koduaeda, suvilasse, turismitallu ja maakodusse.

Rohkem infot

Rohkem infot

Kasutamine:
Barbecue kodumaaks peetakse Ameerikat. Sisuliselt tähendab see aina populaarsemaks muutuv grillimisviis aeglast küpsetamist mitte kõrgemal kuumusel, kui 120 kraadi Celsiuse skaala järgi spetsiaalses BBQ-ahjus. Küttekoldega ühendava toru kohal küpsetuskoldes asub lehtmetallist ekraan, mis summutab leegi põletavat kuumust ja tagab kuumuse ning suitsu ühtlase jaotuse suunaga külgedelt küpsetuskolde keskel asuvasse korstnasse. Ekraani kohal on veevann, mis annab lisaniiskust. Veevanni kohal asub küpsetusrest liha jt. toiduainete jaoks.
BBQ-ahju köetakse kuivade puudega, soovitatavalt kooritud lepapuuga. Kuumust annab leek, mitte süsi. Lihale aromaatse suitsumaitse andmiseks võib kütteks kasutada luuviljaliste puude oksi ning lisada küttekoldesse vajalikul määral kuivatatud ürte BBQ-ahjus on küpsetamise käigus niiske ja suitsune keskkond ning küllalt madal temperatuur (ahju sisetemperatuur ca 100 kraadi Celsiuse skaala järgi). Küpsetamise ajal pintseldatakse liha/kala spetsiaalselt selleks valmistatud kastmega (mopiga), mis annab lihale maitset ega lase sel ahjus kuivada. BBQ-liha ei saa pruuni pealispinda nagu grillides, kuid on see-eest mahlane, mõnusa
suitsumaitse- ja lõhnaga. BBQ-ahjus küpsetatud liha kvaliteedinäitajateks on maitse, pehmus/küpsus, välimus ja suitsuring (st. liha ristlõikel näha olev nn. suitsuääris).

Ahju saab kasutada ka liha kuumsuitsutamiseks. Sellisel juhul paigutatakse eelsoolatud ja soovitavalt marlisse mähitud lihatükid küpsetusrestile. Ahju sisetemperatuur suitsutamisel ei tohiks tõusta üle 80 kraadi Celsiuse skaala järgi. Liha suitsutamise aeg on vähemalt 8 tundi. Kuigi barbeque-meetodil võib küpsetada ka fileed ja muud esmaklassilist liha, kasutatakse seda enamasti siiski pikka küpsemist vajavate lihatükkide puhul. Mitmetunnise madalal kuumusel küpsemise jooksul muutub pehmeks ja mahlaseks ka kõige sidekoerikkam liha ja lahja ribi. Rest on soovitav enne kasutamist ära puhastada ja toiduõliga kokku määrida .
Ahju korduval kasutamisel veenduge, et küttekoldes ei oleks liigselt eelnevast kasutamisest tekkinud tuhka. Kui ahju ei kasutata pidevalt, on soovitav seda säilitada varju all, mis tagab toote pikaealisuse ja parema vastupidavuse välistingimustele.

Lisainfo

KERISE TOOTJA:STOVEMAN

458,10€

    -10%

    509,00€

    Püsikliendile ost boonusrahaga kuni -10% soodsam
    Püsiklient kogub selle toote ostuga 3% boonusraha

    kalkulaator

    Seonduvad tooted

    15 Toodet samas kategoorias